Hieronta

Hierontapalveluistamme vastaa koulutettu hieroja Anu Kaitio, joka toimii itsenäisenä ammatinharjoittajana Force Training Campin tiloissa Saippua Centerillä. 

Käynti Anun vastaanotolle tapahtuu Saippua Centerin D-rapun kautta eli samasta ulko-ovesta, josta pääsee Force Training Campille ja Turun Seudun Tanssioppilaitokselle.

Katso tarkemmat saapumisohjeet » Saippua Centerille 

Hieroja Anu Kaitio

Anu on saanut ammattikoulutuksensa Turun Hieronta-Akatemiassa, josta hän valmistui vuonna 2017. 

Anun suorittamista ammatillisista täydennyskoulutuksista ja erikoiskursseista voidaan esimerkkeinä mainita seuraavat: Urheiluhierontakoulutus, Lihaskalvot ja triggerpisteet koulutus, Raskaushierontakoulutus, Purentalihasten ja leukanivelen manuaalisen hoitamisen kurssi sekä Kinesioteippauksen perusteet koulutus. 

Hierontayrittäjänä Anu on toiminut päätoimisesti vuodesta 2017.

Anun viihtyisä hierontahuone Force Training Campin tiloissa, jotka ovat esteettömät ja sijaitsevat kätevästi katutasossa. 

Anun omat sivut »  anukaitio.fi

Hierontapalvelut

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on hyvin vanha, perinteinen hoitomuoto, jolla tarkoitetaan käsintehtyä, pehmeiden kudosten erilaista, liikkuvaa muokkausta. 

Klassinen hieronta: 

– vaikuttaa kehoon kokonaisvaltaisesti 

– vilkastuttaa verenkiertoa ja lisää hapen ja ravinteiden kulkua 

– poistaa kuona-aineita, avaa pieniä verisuonia ja auttaa elimistöä kuljettamaan verta puhdistettavaksi 

– vähentää turvotusta 

– rentouttaa lihaksia ja lievittää kipua 

– parantaa nivelten liikkuvuutta 

– joustavuuden palauttaminen edesauttaa myös ihokudoksen uusiutumista

Hieronta sopii sinulle, jos 

– kärsit niska- ja hartiasäryistä tai jännityspäänsärystä 

– haluat migreenin jälkihoitoa – haluat eroon lihaskrampeista 

– haluat apua unettomuuteen 

– koet, että nikamiesi ja niveltesi liikeradat ovat rajoittuneet 

– olet parantumassa jostain vammasta 

– olet stressaantunut 

– kuntoilet tai urheilet paljon ja haluat nopeuttaa palautumista 

– haluat rentoutua 

– haluat hemmotella itseäsi 

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnan tarkoituksena on edistää palautumista, poistaa lihasjännityksiä, ennaltaehkäistä vammoja ja nopeuttaa niiden paranemista. 

Urheiluhieronta perustuu klassiseen hierontaan ja se sopii paitsi urheilujoille, myös ns. tavallisille ihmisille, iästä riippumatta. 

Hieronta rentouttaa lihaksia ja parantaa niiden verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Urheiluhieronta myös lisää lihasten ja jänteiden joustavuutta. Hieronta lievittää kipua ja sillä on positiivisia vaikutuksia stressiin. Urheiluhieronta toimii myös erinomaisena lisänä urheilijan tai kuntoilijan lihashuollossa. 

Urheilijoiden hoidossa huomioidaan hieronnan vaikuttavuuden tarve suhteessa urheilijan harjoitus- ja kilpailuohjelmiin. Esimerkiksi peruskuntokaudella voidaan hieronnassa käyttää enemmän voimakkaampia ja muokkaavampia otteita kun taas kilpailukaudella tehdään lyhyitä, kevyempiä käsittelyitä. 

Raskaushieronta 

Raskaushieronta auttaa rentoutumaan ja vapauttamaan kehossa olevia jännityksiä. Hieronnassa keskitytään yksilöllisesti ongelma-alueisiin ja pyritään edistämään rentoutumista tunneperäisten ja fyysisten muutosten edessä. 

Purentalihasten hieronta

Purentalihasten hieronta poistaa lihasjännityksiä ja tuo lievitystä pään alueen kiputiloihin. 

Purentalihakset voivat jännittyä esimerkiksi purentavian tai hampaiden narskuttelun seurauksena. Purentalihasten jäykkyys voi säteillä kipuna myös leukoihin sekä muualle kasvojen ja pään alueelle. 

Purentalihasten hieronnassa käsitellään niska-hartia-pää ja purentalihakset suun sisä- ja ulkopuolelta. Hieronta rentouttaa purentalihaksia sekä lievittää kasvojen ja pään alueen lihasten jäykkyyttä ja kipua. 

Kinesioteippaus 

Kinesioteippausta käytetään vähentämään kipua ja lisäämään liikkuvuutta sekä lihasvoimaa. Menetelmää voidaan käyttää tukemaan elimistön omaa parantamisprosessia mm. verenkierto- ja lymfajärjestelmän sekä neurofysiologisten tekijöiden kautta. 

Nivelen mekaniikan osalta kinesioteippauksella voidaan lisätä nivelen liikkuvuutta, ohjata niveltä toimimaan mekaanisesti oikein tai tuoda niveleen tarvittaessa tukea.